Daniela Cîrlan, pe primul loc la semimaratonul din Kosovo

Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău, Daniela Cîrlan, continuă seria rezultatelor notabile, clasându-se duminică pe primul loc la Semimaratonul Internaţional din Kosovo

Daniela Cîrlan, sportivă legitimată la CSM Zalău, a obţinut duminică un nou rezultat notabil, reuşind să termine pe primul loc cursa din cadrul Semimaratonului Internaţional, desfăşurat în localitatea Priştina, din Kosovo. Interesul pentru acest concurs a fost foarte mare, aproximativ 400 de mii de persoane aliniindu-se la start, printre aceştia şi preşedinta Kosovo, Atifete Jahjaga. Aceasta a declarat la final că a dorit să participe la acest concurs pentru a „sprijini pacea şi toleranţa, dar mai ales pentru a promova partea sănătoasă”. Printre participanţi s-au numărat atât sportivi legitimaţi, cât şi nelegitimaţi, cei mai de temut fiind atleţii kenieni. Cursa la masculin a şi fost câştigată de kenianul Joel Maina Mwangi, în timp ce la feminin, atleta antrenată de Lorena Boberschi, Daniela Cârlan, a reuşit să le depăşească pe kenience, terminând cursa într-o oră şi 17 minute.
La eveniment a fost prezent şi preşedintele Federaţiei de Atletism din Kosovo, care s-a arătat încântat de faptul de numărul participanţilor la acest concurs este tot mai mare de la un an la altul. „În fiecare an, Kosovo este un loc semifinativ pentru desfăşurarea unui semimaraton. Suntem fericiţi că putem organiza acest concurs, dar mai ales că numărul participanţilor este în creştere”, a afirmat Halil Sulejmani, preşedintele Federaţiei de Atletism din Kosovo.
În acest an, Daniela Cîrlan a devenit vicecampioană balcanică, după ce a terminat pe locul doi cursa de semimaraton din Albania, iar în clasamentul pe echipe, s-a situat pe prima poziţie. Atleta originară din Sibiu a terminat tot pe locul doi cursa de semimaraton de la Rijeka (Croaţia), desfăşurată la finalul lunii aprilie, iar o săptămână mai târziu, a trecut prima linia de sosire la semimaratonul de la Cluj.

Leave a Comment